Какво знаем за Черна гора? Че  е най-западната православна държава

...
Какво знаем за Черна гора? Че  е най-западната православна държава
Коментари Харесай

Каньонът на река Тара в Черна гора е най-големият в Европа и втори в света

Какво знаем за Черна гора? Че  е най-западната православна страна в Европа. Че граничи с Босна и Херцеговина, Хърватска, Сърбия, Албания, а през Адриатическо море и с Италия. 

 

Прехвърляме през мозъка си градовете Подгорица, Котор, Будва… и май не се сещаме за повече. За да запълним неналичието на задълбочени знания за близката балканска страна, Покана за пътешестване гостува на краткотрайно ръководещия посолството на Черна гора Йелена Филипович-Стоянов. 

 

На много добър български  тя ни споделя за своята страна, само че на мен ми се желае да прибавя още малко информация за нея самата. Тя има магистърска степен по интернационалните връзки от Руския университет за дружба сред народите. Очевидно там е оставила ярка диря, тъй като Йелена става първият чужденец, получил орден като студент на поколението, магистър на поколението и специфична премия за извънреден принос в науката за дипломната си работа.

 

В диалога госпожа Стоянов споделя какви са концепциите на държавното управление на Черна гора за развиването на туризма – главно перо в стопанската система на страната, за тайните места и вкусните секрети, с които гостите могат да поглезят небцето си.

 

Оказва се,че няма потребност да вървим до Америка, с цел да забележим величествени скали – каньонът на река Тара е втори по величина в света след Гранд каньон.

 

Говорите ли кучешки? Вероятно отдадените стопани схващат по кое време любимецът им джафка по катерица и по кое време му е необходимо да излезе на разходка, само че през днешния ден ще ви срещна с една дама, която в действителност може „ да преведе “ какво желаят да ни кажат.

 

Нели Петрова е поведенчески терапевт и в Германия упражнява непознатата у нас специалност кучешки психолог. На срещата тя пристигна с престарелия си мопс Куки, който по роднински се настани върху крайници ми. И тъй като още не приказвам кучешки, поздравих Нели с нормално българско „ Здравейте “.

 

Тя разкрива, че Западна Европа не всеки път възпитават домашните си любимци единствено с положително.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР